Home | Schoolbadminton

Lessen

Blauw
Groep 3/4
Groen
Groep 5/6
Oranje
Groep 7/8

Het nieuwe totaalconcept Badminton op school!

Bamito’s schoolprogramma is hét nieuwe Schoolprogramma van Badminton Nederland voor kinderen op de basisschool. Een positieve beweegervaring en duurzame sportstimulering met badminton als middel is het belangrijkste doel van het Bamito schoolprogramma.

Plezier staat centraal terwijl kinderen kennis maken met het trainen van de motorische vaardigheden en de concentratie. Het is geen geheim dat sport in het algemeen bij kan dragen aan vergroten van het zelfvertrouwen, probleemoplossend vermogen, sociaal gedrag en kan leiden tot een positief zelfbeeld. Door te werken met speciale materialen, aangepaste (veld) afmetingen, samenwerkingsoefeningen, oefenkaarten en diploma’s wordt de (succes) beleving vergroot en de lessen een feest en omvat het Bamito’s schoolprogramma alles dat je als docent in het primair onderwijs nodig hebt voor een doelbewuste, succesvolle gymles!

Onderdelen van het concept
Het Bamito schoolprogramma is een volledig programma. Hieronder volgt een uiteenzetting van de diverse onderdelen. Naast een docentenhandleiding met uitgeschreven lessen en achtergrond, gadgets en competitievormen biedt Bamito school:

Oefenkaarten
Materialen pakket
Diploma's

Oefenkaarten

Het is mogelijk om de les op te bouwen aan de hand praktische oefenkaarten met een kindvriendelijke lay-out. De oefenkaarten bieden de (gym)docent de mogelijkheid te differentiëren in de gymzaal en buiten op het veld. Voor ieder instapniveau is een oefening beschikbaar en gedurende de lessen is de gymdocent in staat om de persoonlijke groei van het kind centraal te stellen door middel van het versnellen, vertragen of verdiepen van de oefenstof.

Materialenpakketten

Op onze website is een breed scala aan materialenpakketten aan te schaffen. Ook zijn er onderdelen los te koop. Wil je graag advies over een materialenpakket? Stuur dan een mailtje naar rdkeijzer@badminton.nl.

Diploma's

Wanneer een kind een onderdeel van het Bamito schoolprogramma heeft afgerond, ontvangt hij of zij een diploma. Op dit diploma zijn QR codes te vinden die verwijzen naar deze site. Hier kunnen kinderen via de locator de aanwezige verenigingen in de buurt vinden.

Bamito op het schoolplein!
Het Bamito’s schoolprogramma kent geen beperkingen en is het hele jaar door te gebruiken. Vanwege de diversiteit aan leskaarten kan er ingespeeld worden op elke behoefte. De lessen zijn geschreven om in iedere omgeving uit te kunnen voeren. Zo kun je in iedere zaal je les geven, maar wanneer de temperaturen stijgen is het heerlijk om buiten te sporten. Met de komst van de AirShuttle kan (Air)Badminton zonder zorgen buiten gespeeld worden. De AirShuttle is de afgelopen jaren ontwikkeld door de BWF (Badminton World Federation) en is beter bestand tegen wind en regen. Lijnen zijn makkelijk te maken met lint, tape of stoepkrijt.

Een verrijking voor ieder schoolplein is dan ook het Let’s Play net door door Badminton Nederland en Nijha is ontwikkeld. Met zijn stoere en robuuste uitstraling is het Let’s Play net een echte eyecatcher voor op het schoolplein. Omdat er rekening is gehouden met de regelgeving speeltoestellen is een een valdempende ondergrond overbodig. Dit maakt dat het Let’s Play net ook zeer geschikt is voor een BSO!

Let's Play Net

De aanschaf van een Let’s Play net kan door school, gemeente en eventueel badmintonclub gezamenlijk worden gedaan. Heb je hier vragen over? Stuur dan een mail naar info@airbadminton.nl.

Tijdens les of pauzes
Waarom stoppen wanneer de les is afgelopen? Daag je leerlingen uit de pauze te gebruiken voor een partijtje op het plein. Het is zelfs mogelijk om met de Woosh! App een interne scholencompetitie op te starten. Aan de hand van een ranglijst kunnen kinderen elkaar uitdagen de strijd om de eerste plaats aan te gaan.

Bamito schooltoernooien
Na zo’n intensieve lessenserie is het natuurlijk leuk om alle nieuwe vaardigheden uit te proberen in de praktijk. Daarom heeft Badminton Nederland een opzet van een scholentoernooi toegevoegd in het materialenpakket.